Over ons

Film duurzame spruitenteelt

Eind 2027 willen wij voor onze telers dé partner zijn in verantwoord duurzaam ondernemen; glasgroente-, fruit- en vollegrondstelers. In de laatste categorie valt Eelco van Putten. In een korte film vertelt hij hoe op zijn spruitenbedrijf in Dirksland traditionele kennis gecombineerd wordt met moderne technieken.

Bekijk hier de video
> Lees meer over duurzame spruitenteelt

 

 

EIGEN. WIJS. SAMEN.

Oxin Growers is één van de grootste telerscoöperaties van Nederland. Onze coöperatie is solide geworteld in de sector. We staan op bres voor de belangen van onze telers en bieden ze alle ruimte voor groei.

Ruim baan

Gedrevenheid en passie kenmerkt onze telers. Het zijn stuk voor stuk vaklieden met elk een eigen visie en werkwijze. Juist dat waarderen we; ruim baan voor de teler!  We stimuleren ondernemerschap en bieden support, bijvoorbeeld bij het aanvragen van GMO-subsidies. Verbonden in Oxin Growers delen we inzichten en ervaringen. We versterken elkaar. Eigen. Wijs. Samen.

Met glans

Zo kunnen onze telers dagelijks groenten en fruit van topkwaliteit leveren. Het gevarieerde assortiment bestaat uit vollegrondsgroenten, glasgroenten, hardfruit en zachtfruit. Onze telers werken met de modernste technieken. Alle producten doorstaan met glans de strengste eisen op het gebied van voedselveiligheid en worden duurzaam verpakt.

Eigen. Wijs. Samen.


Bekijk de video voor ons verhaal:


Voorop in voedseltransitie

Oxin Growers is één van de vijf grootste telersverenigingen in Nederland, die samen de Federatie Vruchtgroenteorganisaties (FVO) hebben opgericht. FVO is zich zeer bewust van de opgave van de sector bij te dragen aan een duurzamer voedselsysteem. Daar koploper in te zijn, is een van de belangrijkste doelstellingen van FVO. Om dat streven te realiseren zijn er zes kernthema’s ontwikkeld, elk met een leuke animatievideo waarvan je wijzer wordt.

  • Samen met de natuur
  • Klimaatvriendelijk
  • Techniek die verwondert
  • Duurzaam verpakken
  • Gezonde groente
  • Goed, leuk en veilig werk

Bekijk de video's op www.vruchtgroente.nl.

Lees meer

Onze producten

Oxin Growers levert een uitgebreid top-assortiment. Onafhankelijke experts kwalificeren onze fruit, glasgroenten en vollegrondsgroenten bovengemiddeld rijk van smaak. Met meer dan 4.100 hectare teeltoppervlakte, biedt Oxin Growers het hele jaar door een veelzijdig productaanbod.

Certificatie
Alle teeltbedrijven van Oxin Growers zijn GLOBALG.A.P.  gecertificeerd. Afhankelijk van hun klanten en markten zijn telers aanvullend gecertificeerd, zoals BRC of on the way to PlanetProof. De leden die biologisch telen zijn Skal gecertificeerd.Onze verpakkingen

Zichtbaar zijn en blijven, dat is essentieel voor versproducenten en -verkopers. Oxin Growers draagt daar graag aan bij en ontwikkelt desgewenst consumentgerichte verpakkingen of concepten. Ten behoeve van eigen merken of onder labels van klanten. Denk aan op maat gemaakte verpakkingen, of concepten met specifieke rassen, kleuren of smaken. Wij hebben de kennis en ervaring in huis om samen met u het verschil te maken.

Bekijk verpakkingen

Onze telers