Radijsteler

Zülküf Yilmaz

Eerste kennismaking 

Toen ik in 1996 in Nederland ging  wonen en werken, begon ik met radijs telen bij mijn broer. Dit was ook mijn eerste kennismaking met het product. In die tijd zag ik al snel dat het een en ander veel beter kon worden gedaan om de kwaliteit van de radijsteelt naar een hogere niveau te tillen. Zo richtte ik dus in 2001 kwekerij Yilmaz Radijs op en inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot zo’n 25 hectare, verspreid over verschillende locaties in het Westland.

Product

Knolgroenten

Bedrijf

Yilmaz Radijs

Locatie

Poeldijk

Alles in eigen hand

Door alles in eigen hand te houden, leveren wij jaarrond radijs van hoge kwaliteit; dat wil zeggen dat er 52 weken per jaar, 6 dagen per week wordt geoogst en gezaaid. Hiervoor heb je niet alleen veel hectare grond, maar ook veel ervaring en een goede planning nodig.  Gedurende een jaarrondcyclus kan wel tussen de 8 à 9 keer radijs worden geteeld. Uit een groot assortiment wordt voor iedere zaaiperiode bepaald welk ras wordt gebruikt en welke zaaidichtheid wordt gehanteerd. Voor de meest optimale smaak en kwaliteit van onze radijs is de juiste combinatie erg belangrijk.

Knalrode knollen

De beste en lekkerste radijs kun je herkennen aan het mooie groene blad en de knalrode knollen. Dan weet je zeker dat de radijs een optimale smaak heeft. Doordat ons product veel geëxporteerd wordt, merk ik dat ieder land zo zijn eigen manier heeft om radijs te consumeren. Zo wordt de radijs in Duitsland veel genuttigd als borrelhap en heeft men in Rusland ze het liefst klaar staan naast het hoofdgerecht. Het is belangrijk om radijs te eten, want het is een gezond, natuurlijk product. Ondanks dat hij zo klein is, bevat hij veel belangrijke vitaminen en mineralen zoals vitamine C, foliumzuur, calcium, kalium, zink en ijzer.

Weet wat je kweekt!

Ik ben er trots op om een verantwoord product te telen. Van zaad tot eindproduct; alles staat bij ons geregistreerd en is zo nodig direct bij ons op te vragen. Mijn doel is altijd geweest om een eigen product op de markt te brengen waar ik 100% achter sta, met alle toegevoegde waarde van mijzelf en mijn personeel. Mijn motto is dan ook; weet wat je kweekt! 

Dit doe ik samen met mijn team met onder andere 20 tot 30 vaste medewerkers. Deze medewerkers zijn voor mij stuk voor stuk van groot belang. Wij lopen met zijn allen het hele proces door waarvan er in elk onderdeel weer een medewerker is die een meerwaarde toevoegt aan ons product. Daarnaast had ik dit niet kunnen doen zonder mijn partner. Zij runt het huishouden en verzorgt onze twee kinderen. Wij zijn hierin ook een team. Ik zeg altijd zo; ik run mijn bedrijf in Poeldijk en mijn partner runt haar bedrijf thuis in Den Haag.

Mijn visie is om met onze afnemers altijd persoonlijk te blijven. Wij trekken de aandacht met onze producten door een constante kwaliteit en grote volumes te bieden. Zo zijn we door de jaren heen in onze branche uitgegroeid tot een kwaliteitsbegrip. Waar ik dus nog wel het meest trots op ben is dat we door de jaren heen een goed, betrouwbaar merk opgebouwd hebben; en dat is Yilmaz Radijs!