Tomaten,-komkommer- en sperziebonenteler

Wouter Moerman

Wouter Moerman komt uit een tuindersfamilie, hij groeide op het bedrijf van zijn vader op en startte in 2011 zijn eigen kwekerij. Zijn hoofdteelt is vleestomaten, daarnaast heeft hij komkommers, aardbeien en blauwe bessen.

Uniek aan het bedrijf is het grote aandeel vleestomaten en zijn focus op de food service als afzetgebied. "Dat is zo gegroeid, onze samenwerking via Oxin Growers met food service afnemers verloopt altijd al goed en het werkt prettig. We leveren een nicheproduct aan een vaste groep van kleine tot middelgrote klanten."

 

Product

Komkommers
Tomaten

Bedrijf

Kwekerij W.S. Moerman

Locatie

Maasbree

De vleestomaat is een echte allrounder met een lekkere typische tomatensmaak.

Zoals veel telers geniet hij van de afwisseling in zijn werk. "Alle belangrijke beslissingen op het gebied van de teelt en zaken als bijvoorbeeld energie-investeringen neem ik zelf, dat vind ik ook het leukst.

Alleen de zaken rondom personeel heb ik uitbesteed. Ik heb zelf een brede interesse en vind het leuk dat ik alles van de hoed en de rand weet van mijn bedrijf en met alles op tuinbouwgebied kan meepraten." Belangrijk vindt hij een goed contact met alle partijen: personeel, leveranciers én afnemers.

"Ook duurzaamheid heeft mijn focus, zo hebben we bijvoorbeeld een biomassaketel. Energie is een boeiend vraagstuk, in dat opzicht leven we in een interessante tijd. En continuïteit vind ik belangrijk, daar ben ik elke dag mee bezig. Ik probeer het in alle opzichten zo goed mogelijk te doen."