Paprikateler

Robert van Zeijl

De charme van Honselersdijk

Overal waar je kijkt zie je glastuinbouw. Daar staat het Westland en Honselersdijk echt om bekend. Mijn vader is als boerenzoon in 1957 zijn eigen glastuinbouw bedrijf in Den Hoorn begonnen waar ik in 1987 ben ingestroomd. Vanwege schaalvergroting zijn we in 1998 op de huidige locatie terechtgekomen, waar we na een aantal reconstructies tot een mooi bedrijf zijn gekomen. In deze  samenstelling werken we sinds 2007. Wij zijn dus een echt familiebedrijf dat van vader op zoon overgaat. 

Product

Paprika's

Bedrijf

R.C. van Zeijl B.V.

Locatie

Honselersdijk

Mijn vrouw werkt ook mee in het bedrijf, zij doet o.a. het  inpakwerk en de administratie. Een directe opvolger in de vorm van mijn kinderen kan ik nu nog niets over zeggen. Ze zijn regelmatig in de kas en dat vinden ze leuk, maar concrete plannen zijn er niet, dus ik weet niet wat de toekomst brengt.

Aardwarmte in de toekomst

Ons bedrijf telt ruim 7 hectare en wij wonen bij het bedrijf. Eind november begint ons seizoen met het planten van het jonge gewas dat van de plantenkweker komt. Na het planten is het gewas nog laag en is het overzichtelijk en ruikt het er heel lekker. Wanneer de eerste oogst eraan komt, dat is rond de helft van de maand maart, dan ziet de kas er op zijn mooist uit. Dat is mijn favoriete periode van het jaar.  

Onze grootste verandering voor de toekomst is het aardwarmte project waar we aan werken met een cluster van negen bedrijven uit de buurt van Honselersdijk. Op deze manier gaan we op de beste manier met onze warmte om en kunnen we aanzienlijke milieubesparingen verwezenlijken.