Komkommerteler

Remi van Geest

Zee en tuinbouw met Green-Y-Land

Sinds jaar en dag is de familie Van Geest actief in de tuinbouw in Tinte, een vriendelijk dorpje in de buurt van Brielle. Het is een uitstekende plek voor het verbouwen van groenten in de kas. Omdat Tinte niet ver van de zee ligt is het licht er zeer geschikt voor de gewassen in de kas. Vroeger werd er ook in de vollegrond gekweekt, maar tegenwoordig alleen in de kassen. Onze tuinderij kweekt komkommers op circa 5 hectare.

Product

Komkommers

Bedrijf

Green-Y-Land

Locatie

Tinte

Biologische gewasbeschermingsmiddelen

In de kas worden biologische gewasbeschermingsmiddelen ingezet zoals roofmijt in een zakje. Deze worden op verschillende plaatsen in de kas opgehangen waardoor de planten zo’n zes weken beschermd worden tegen ziekten en plagen. De roofmijten die in de kas rondlopen worden ook weer (bij)gevoerd met een soort stuifmeel.

Ons bedrijf telt momenteel vijf personen en bestaat uit een vaste groep uitzendkrachten. In de zomer zijn we met zijn tienen aan het werk in Tinte. Het is een hechte groep van vaste uitzendkrachten die hier al acht jaar lang aan het werk zijn. Mijn vader, moeder en mijn vrouw werken ook mee in het bedrijf.

Certificeringen

Green-Y-Land beschikt over de volgende certificaten