Paprikateler

Peter van den Bosch

Licht heeft invloed op de smaak van paprika

Sinds 1986 ben ik eigenaar van dit bedrijf dat tegenwoordig 5,5 hectare groot is. We begonnen hier met tomaten maar sinds 1995 telen we rode en gele paprika in onze kas omdat de omstandigheden daar meer geschikt voor zijn. Dat heeft vooral met de bouw van de kas en de daarbij horende lichtinval te maken. De kassen bij ons zijn niet erg hoog en een paprika is minder lichtgevoelig dan tomaat.

Product

Paprika's

Bedrijf

P.N.M. van den Bosch B.V.

Locatie

Bergschenhoek

Hoe meer licht de plant krijgt hoe beter dat is voor de smaak van de paprika. Wij letten er dan ook met name op dat door een goede verdeling van de gewasdraden de plantkoppen, de bovenste stukjes van de plant, goed verspreid staan. Dit is bovendien goed voor de productie van de paprika’s.

Bijzondere voedingsstoffen van paprika

Ik vind het belangrijk dat de consument op de hoogte is van de bijzondere voedingsstoffen van paprika, dat deze bijvoorbeeld ontzettend veel vitamines bevatten. Verder is het voor de consument goed om te weten dat er maximaal biologisch geteeld wordt. Voor elk verkeerd beestje in de kas zetten wij een goed beestje in om zo ziekten en plagen tegen te gaan.


Certificeringen

P.N.M. van den Bosch B.V. beschikt over de volgende certificaten