Tomatentelers

Michel Zwinkels, Arjan en Andy de Jong

Eerste in Nederland

Wij waren de eerste in Nederland met trostomaten en we hebben dit eigenlijk altijd gedaan. Van oudsher komen wij alle drie uit een tuindersfamilie. In 2007 zijn wij, Michel Zwinkels en de broers Andy en Arjan de Jong, samen een nieuw bedrijf begonnen. Samen met ons team doen we er iedere dag alles aan de mooiste trostomaten te kunnen leveren. Daarnaast zijn we altijd bezig met innovatie binnen ons bedrijf. Zo hebben we sinds eind 2012 LED belichting waardoor we nu, op zes weken na, het hele jaar door trostomaten kunnen leveren.

Product

Tomaten

Bedrijf

Jami V.O.F.

Locatie

Bergschenhoek

Bij ons doen de bijen het werk, zodat de planten in staat zijn de beste tomaten te geven

De natuur gaat zijn gang

In onze kassen eten de beestjes de beestjes, we laten de natuur zijn gang gaan. Deze keus hebben wij gemaakt, zodat we geen kunstmatige bestrijding meer hoeven in te zetten. De plant krijgt daardoor alle gelegenheid om de beste vruchten te geven in plaats dat de plant last heeft van ziekten en plagen die hem aanvallen. Het resultaat is mooie, stevige en smaakvolle trostomaten. Onze grove trostomaten zijn heerlijk voor in de soep of saus of op brood met een beetje peper en zout.  Ze hebben een goede houdbaarheid en een goede smaak. Ook zijn ze erg gezond.

Familiebedrijf

Daarnaast is familie heel belangrijk bij Jami. Zowel mijn vrouw als mijn zus werken hier en Arjan en Andy zijn natuurlijk broers. We zijn eigenlijk allemaal één grote familie. Maar het bedrijf kan natuurlijk niet draaien zonder de drie ondernemers met hun individuele kwaliteiten. Zo doet Andy voornamelijk de teelt, Arjan de logistiek en ik ontferm mij over de energie, de inkoop en de techniek. We proberen elkaar uiteraard wel op te vangen als iemand op vakantie gaat, dan heb je het alleen wel dubbel zo druk.

Niet lullen maar poetsen, dat  is onze kracht. Ik ben er trots op dat wij toch altijd innovatief zijn gebleven, dat we altijd op zoek zijn gegaan naar nieuwe dingen. We gaan altijd een beetje tegen de stroom in. Hierdoor zijn we in staat voorop te kunnen lopen.

Certificeringen

Jami V.O.F. beschikt over de volgende certificaten