Duurzame vereniging

Niet alleen voor de afnemers van Oxin Growers en hun klanten is het steeds belangrijker dat verse producten duurzaam geteeld zijn. Oxin Growers zelf wil ook bijdragen aan een gezond en smaakvol leven van de mensen die onze producten waarderen en kopen. Daarom telen en werken wij op een wijze waarbij we streven naar zero-impact op onze omgeving en de maatschappij.

Oxin Growers zet zich op verschillende manieren in om haar footprint te verlagen. Bijvoorbeeld door het digitaliseren van facturatie- en communicatiesystemen. Maar ook door het delen van kennis over het verlagen van de milieubelasting van de productie onder meer op het gebied van water en energie.

Op de productielocaties werken onze leden aan een optimaal resultaat. Met aandacht voor de natuur. In hun keuzes voor gewassen, temperatuur en voeding maken zij het verschil. Bovendien produceren zij volgens hoge standaarden voor voedselveiligheid, duurzaamheid en kwaliteit.

Ook maatschappelijk is Oxin Growers een betrokken organisatie. Oxin Growers is trotse partner van DeelFruit (www.deelfruit.nl). Vers fruit voor op de werkvloer. De ideale combinatie: werken is goed voor de gezondheid en fruit is dat ook. Aangeleverd door leden van onze organisatie en verpakt door mensen met een beperking. Hiermee draagt Oxin Growers bij aan de ontwikkeling van mens en arbeid. Voor sommigen betekent dat een vaste vertrouwde arbeidsplek, voor anderen een kans om zich te ontwikkelen naar een baan elders.

< Terug naar overzicht