Geplaatst op: 25 maart 2024

Vacature Projectmanager Duurzaamheid

Op zoek naar een uitdagende baan met positieve impact, eigen verantwoordelijkheden en een fijne werksfeer? Dan gaan wij graag met jou in gesprek!


Oxin Growers is dé grootste telerscoöperatie van Nederland met 230 leden en een gevarieerd assortiment bestaande uit ruim 4.500 hectare asperges, aubergines, courgettes, appels, peren, komkommers, spruiten, paprika’s, tomaten, kersen en andere groente- en fruitsoorten. Vakmanschap en passie gecombineerd met de modernste teelttechnieken typeren de bij ons aangesloten teeltbedrijven. Onze organisatie kenmerkt zich door korte communicatielijnen en persoonlijke aandacht voor de leden.

Oxin Growers helpt haar leden met name door het op de markt brengen van hun producten en ondersteunt bij veel andere zaken. Oxin Growers wordt met jouw hulp graag dé partner in verantwoord ondernemen, zodat alle leden de support krijgen om duurzamer te produceren en we daarmee iedereen van duurzame groente en fruit kunnen voorzien. Dat is nog eens impact maken! 

Oxin Growers en haar leden staan voor een overgang naar klimaatneutraal telen en de circulaire economie en dit vraagt om innovatieve en creatieve oplossingen. Aandacht voor de sociale kant van deze transitie speelt eveneens een belangrijke rol. Hoe krijgen we de leden en de gehele waardeketen mee? Dit vraagt een andere rol van ons als Oxin Growers. Wij zijn daarom op zoek naar een:

 

Projectmanager Duurzaamheid


Je voornaamste taken

 • De implementatie en uitvoering van onze duurzaamheidsstrategie, onder meer door het opstellen van projectplannen en procedures.
 • Duurzaamheidsinitiatieven en -activiteiten van leden ondersteunen, eventueel in samenwerking met leveranciers en/of afnemers.
 • Rapporteren over de materiële duurzaamheidsthema’s van Oxin Growers, door het verder uitwerken van de CSRD rapportage (eerste rapportagemoment in 2026 over het jaar 2025).
 • Bijhouden van veranderende wet- en regelgeving op het gebied van duurzaamheid en voorstellen doen ten aanzien van het bijstellen of aanscherpen van beleid.
 • Fungeren als sparringpartner voor collega’s, directie, telers en bestuur met een kritische en opbouwende houding.
 • Actief promoten en toelichten van onze duurzaamheidsdoelstellingen tijdens bijeenkomsten met leden, in workshops, in sectorbrede werkgroepen en in de media.

Wat vragen we

 • Een afgeronde opleiding (Universiteit/HBO), bij voorkeur op het gebied van duurzaamheid of milieuwetenschappen, of een studie in een vergelijkbare richting.
 • Passie voor duurzaamheid en impact maken, bij voorkeur ook affiniteit met de AGF sector
 • Minimaal 3 jaar professionele werkervaring
 • Communicatieve vaardigheden en doorzettingsvermogen; je bent in staat om, samen met je directe collega’s, onze leden, samenwerkingspartners en medewerkers te inspireren en te overtuigen van de te nemen stappen op het gebied van duurzaamheid. 

Als je denkt dat jouw vaardigheden en ervaring een waardevolle bijdrage kunnen leveren aan ons team, nodigen we je van harte uit om te solliciteren en je potentieel te laten zien. Ook als je niet volledig voldoet aan alle vereisten die in de vacature vermeld staan.

Dit bieden we

 • Je krijgt de kans om een aanzienlijke impact te maken binnen de groente- en fruitsector in Nederland en Oxin Growers duurzaam te laten opereren, anticiperend op ontwikkelingen in de internationale agro-industrie.
 • Een verantwoordelijke baan (40 uur per week) met voldoende uitdaging in een groeiende organisatie.
 • Naast een marktconform salaris, laptop en mobiele telefoon bieden wij een goede pensioenregeling en uitgebreide studiemogelijkheden.
 • Ook ontvang je de eerste periode coaching, advies, en hands-on ondersteuning van de externe duurzaamheidsconsultant waar we mee samenwerken


Ben je enthousiast? Dan gaan we graag met je in gesprek! Stuur je motivatiebrief en cv naar Ton van Dalen via ton@oxin-growers.nl. Heb je inhoudelijke vragen over de functie, neem dan ook contact op met Ton van Dalen: 06 - 46 10 16 26. Een assessment kan deel uitmaken van de selectieprocedure.

Kijk voor meer informatie over Oxin Growers op www.oxin-growers.nl.

Meer nieuws