Tomatenteler

Jeroen Keijzer

De diversiteit van kwekerij Keijzer

Begonnen in 1963 in de Lier heeft de kwekerij van vader Jaap Keijzer veel ontwikkelingen doorgemaakt in de loop der jaren. De teelt van de zoete en smaakvolle troscherrytomaat in Vierpolders is de meest recente. De Lier en Vierpolders liggen hemelsbreed 15 kilometer uit elkaar. Waar de Lier bekend staat als omvangrijk tuinbouwgebied, heeft Vierpolders op de Zuid-Hollandse eilanden een andere uitstraling die mij enorm aansprak toen ik kennismaakte met het gebied. In Vierpolders heerst een gemoedelijke sfeer omdat het ook recreatiedoeleinden biedt. Die vakantiesfeer maakt het net even anders. 

Product

Tomaten

Bedrijf

Kwekerij Keijzer

Locatie

De Lier en Vierpolders

Het leek mij een uitgelezen mogelijkheid om ons bedrijf uit te breiden in 2004. In ons bedrijf worden jaarlijks meer dan 7 miljoen kilo tomaten geteeld, waaronder nu dus naast losse tomaten ook troscherrytomaten.

Naast een vast team van medewerkers, waaronder mijn vrouw en zus - die over de administratie waken – hebben we veel tijdelijke krachten, omdat de teelt en oogst van de troscherrytomaten een heel bewerkelijk arbeidsproces omvat.

Iedereen houdt van tomaat…

Ik vind het belangrijk een product te telen dat iedereen lekker vindt. Natuurlijk zijn er altijd mensen die niets hebben met tomaten, maar het overgrote deel van de mensen gebruikt de tomaat veel. Mijn ‘marktonderzoek’ kan ik ook staven aan mijn eigen gezin en familie- en vriendenkring. Mijn ene dochter bijvoorbeeld loopt niet warm voor de smaak van tomaten en mijn andere dochter is er juist dol op. 

Het hele jaar rond een zonnige kijk op het leven

Het seizoensverloop van onze tomaten is zo georganiseerd dat we vanaf ca. 1 maart tot ca. 1 december productie draaien. Álle tomaten worden begin november gezaaid, waarna de plantjes medio december in de kas geplant worden. De zon zorgt voor de zoete smaak van de tomaatjes. Er wordt voor de beste kwaliteit pas geoogst wanneer de laatste tomaat van een trosje een lichtrode kleur heeft. In de eerste week van maart kan er voor het eerst geoogst worden. Alle tomaatjes zijn gerijpt aan de plant en dat komt de heerlijke, zoete smaak ten goede.

Dat onze producten zo gezond en lekker zijn, maakt dat ik zelf ook een zonnige kijk op het leven heb. Ik word vrolijk van de gedachte dat ik over vele jaren, nog net als mijn vader, door onze kassen loop en de consument een door de zon gerijpt, gezond en fris product kan bieden.

Certificeringen

Kwekerij Keijzer beschikt over de volgende certificaten

Tijdelijk bezoekadres

Ebweg 12b
2991 LT Barendrecht