Paprikatelers

Ewout en Wibo Valstar

Van variatie over naar één product

In 1966 begon vader Jaap een tuinbouwbedrijf. Hij kon 5000 m2 grond kopen en liet daarop een houten kas bouwen met een oppervlakte van 4000 m2. In die tijd teelde hij sla en tomaten. In 1977 kon hij er nog eens 5000 m2 bijkopen en ook hierop werd ruim 4000 m2 glas gebouwd. Met de komst van Ewout in de tuin, veranderde er het nodige. Een van de belangrijkste veranderingen was de teelt, vanaf dat moment werd er namelijk nog maar één product geteeld in plaats de variatie die vader Jaap eerder hanteerde. We gingen volledig over op de groene paprika.

Product

Paprika's

Bedrijf

Gebr. E. & W. Valstar B.V.

Locatie

De Lier

'We zijn niet de grootste paprikateler,  maar we hebben wel bewezen dat we in staat zijn om met onze manier van telen uitersten te bereiken. Met recht een Teler van Wereld(se) kwaliteit.....'

Ondertussen was ook Wibo tot het bedrijf toegetreden en langzaam aan kon vader Jaap een stap terug doen. Zijn betrokkenheid bleef groot, maar Ewout en Wibo waren vanaf dat moment de firmanten en eigenaren van het bedrijf.

1,5 miljoen kilo per jaar

In 2007 werd de start gemaakt met de nieuwbouw van ons bedrijf. Een bedrijf met 34.500 m2 glas, een schuur/verwerkingsruimte van zo'n 1100 m2 en door de investering in de modernste apparatuur en installaties, werd ons bedrijf een ultramoderne onderneming. Bij de bouw van dit bedrijf hebben we een aantal bewuste keuzes gemaakt. We hebben geprobeerd een zo functioneel mogelijk bedrijf neer te zetten. Op het vlak van energie, teelt en arbeid hebben we geprobeerd zoveel mogelijk werkzaamheden te automatiseren. Met grote zorg voor het milieu en de mens kunnen we hierdoor bijna 1.5 miljoen kilo paprika van topkwaliteit per jaar oogsten.


Certificeringen

Gebr. E. & W. Valstar B.V. beschikt over de volgende certificaten

Tijdelijk bezoekadres

Ebweg 12b
2991 LT Barendrecht