Motivatie

Oxin Growers wil haar leden ontzorgen. Als een neutrale intermediair en op een kostenefficiënte manier. Oxin Growers is een flexibele en slagvaardige organisatie met oog voor marktontwikkelingen en een sterk geloof in het verbinden en verrijken van teelt en telers.

Oxin Growers beschikt over ruim 1.000 hectare glasgroente, 2.100 hectare vollegrondsgroenten en 1.680 hectare fruit. Hiermee is de coöperatie niet alleen een serieuze gesprekspartner voor overheden en organisaties, maar ook een krachtige marktpartij.

Wij vermarkten de verse producten van onze leden tegen een transparante en eerlijke prijs. Kennis is daarbij essentieel. Kennis over marktkansen en prijsontwikkelingen. Maar ook over de geleverde kwaliteit van de producten, de producenten en de klanten. Die kennis heeft Oxin Growers in huis. Met deze kennis, en met het betrekken van onze leden bij het invullen van de klantbehoefte, streven wij ernaar handel en teelt in balans te brengen.

Oxin Growers verleent haar aangesloten leden diensten op het gebied van inkoop, kwaliteit, voedselveiligheid, certificeringen, product- en conceptontwikkeling, communicatie en ICT. Hiermee proberen we maximaal rendement voor leden te realiseren. Daarnaast is Oxin Growers een erkende telerscoöperatie en heeft daardoor recht op GMO-subsidie.

Oxin Growers is lid van de volgende belangenorganisaties en sectorverenigingen:
- GroentenFruit Huis (www.groentenfruithuis.nl)
- Federatie Vruchtgroente Organisaties (FVO, www.vruchtgroente.nl)
- Nederlandse Fruittelers Organisatie (NFO, www.nfofruit.nl)
- Nationale Coöperatieve Raad (NCR, www.cooperatie.nl)
- Dutch Produce Association (DPA, www.dpa.eu)

< Terug naar overzicht