Afzetmodellen

Oxin Growers wil haar leden ontzorgen. Als een neutrale intermediair en op een kostenefficiënte manier. Oxin Growers is een flexibele en slagvaardige organisatie met oog voor marktontwikkelingen en een sterk geloof in het verbinden en verrijken van teelt en telers.

Oxin Growers beschikt over ruim 1.000 hectare glasgroenten, 1.800 hectare vollegrondsgroenten en 1.300 hectare fruit. Hiermee is de coöperatie niet alleen een serieuze gesprekspartner voor overheden en organisaties, maar ook een krachtige marktpartij. Wij vermarkten de verse producten van onze leden tegen een transparante en eerlijke prijs.

Vermarkten van jouw product
Telergericht denken en werken staat daarbij centraal en maakt dat Oxin Growers de meest flexibele afzetmodellen kan aanbieden. Kies het afzetmodel dat bij jouw onderneming past en maak aanvullend gebruik van ondersteunende diensten als je volledig ontzorgd wilt worden.

  • Oxin Growers Connect: groepspecifieke afzet, gezamenlijke garanties
    We nemen je alle zorgen uit handen. Oxin Growers Connect is ons meest complete afzetmodel. We verbinden teelt en telers en maken groepspecifieke afspraken over product, prijs en kwaliteit met onze afnemers. Garanties en risico’s worden gezamenlijk gedragen. Daarnaast beschik je automatisch over alle voordelen die bij het coöperatielidmaatschap horen, zoals stemrecht, de winstuitkering en toegang tot GMO-subsidies. Ook heb je toegang tot onze waardevolle markt- en teeltcijfers en bieden we ondersteuning bij certificeringsvraagstukken. De inkoop van verpakkingsmaterialen is centraal geregeld en we zorgen voor proactieve kwaliteitscontroles.
  • Oxin Growers Unique: telerspecifieke afzet, telerspecifieke prijzen en eisen                                      Wil je zelf invloed hebben op de prijs van jouw product en de bijbehorende kwaliteitseisen en verkoopvoorwaarden? Kies dan voor Oxin Growers Unique. Binnen dit afzetmodel maken wij telerspecifieke afspraken over prijs, kwaliteit en volume met afnemers en ben je zelf verantwoordelijk voor eventuele risico’s. Aanvullend kun je gebruik maken van ons uitgebreide dienstenpakket, zoals product- en conceptontwikkeling. Een afzetmodel dat bijzonder interessant is voor wie specialties of nicheproducten op de markt brengt, die om hun eigen unieke voorwaarden vragen.

Oxin Growers is er voor iedere teler. Passen de bovenstaande afzetmodellen niet bij jouw onderneming? Geen probleem. We denken graag met je mee hoe je op eigen wijze kan blijven ondernemen en toch van de voordelen van onze coöperatie kan profiteren. Neem hiervoor contact met ons op.


 

 

< Terug naar overzicht